İçeriğe geç

Parafili Hastalığı Nedir

Parafili bir hastalık mıdır?

Parafili, temelde bir kişinin cinsel olarak uyarılmak için tekrarlayan ve yoğun cinsel dürtüler, fanteziler ve alışılmadık nesneler, eylemler veya durumları içeren davranışlar gerektirmesiyle ortaya çıkan bozukluklardır.

Parafili nasıl tedavi edilir?

Tedavi yaklaşımları arasında geleneksel psikanaliz, hipnoz ve davranışsal terapi teknikleri yer alır. Daha yakın zamanda, testosteron seviyelerini geçici olarak önemli ölçüde azaltan antiandrojenler adı verilen bir ilaç sınıfı, bu tedavilerle birlikte kullanılmıştır.

Parafili geçer mi?

Tedavinin başarısı genellikle kişilik gelişimine ve olgunluk düzeyine bağlıdır. Kişilik gelişimi daha ileri düzeyde olan ve ciddi bir kişilik bozukluğu olmayan hastalar için tedavi daha kolay ve daha başarılı olurken, ciddi kişilik bozukluğu olan kişilerde tedavi daha uzun sürer.

Ürofili bir hastalık mı?

Ürofili, idrar için cinsel arzudan kaynaklanan yoğun sıkıntı ile karakterize bir parafilidir. Bir kişinin idrar yaparken veya idrar yaparken cinsel uyarılma hissettiği bir cinsel sapkınlıktır.

Parafili belirtileri nelerdir?

Parafili, bir kişinin yoğun fantezilerini ve anormal arzularını tanımlayan psikolojik bir terimdir. Kişinin arzuları cansız nesnelere, diğer insanlara (eşcinsellik), hayvanlara (zoofili), ölülere (nekrofili), kendine veya eşine işkence etmeye (sadomazoşizm) veya çocuklara (pedofili) yönelik olabilir.

Cinsel dürtüler kaç yaşında başlar?

Erkek ve kız çocukları ergenliğe ulaşmadan yaklaşık bir buçuk yıl önce, çocukların bedenlerinde bazı cinsel değişimler yaşanmaya başlar. Bu sürece ergenlik dönemindeki cinsel gelişim süreci denir. Bu değişimler kızlarda 10 yaş civarında, erkeklerde ise 11-12 yaş civarında gerçekleşir.

Erkekte cinsel uyarılma nedir?

Cinsel uyarılma, öncelikle cinsel organlarda (genitallerde) olmak üzere çeşitli fiziksel tepkileri tetikler. Bir erkekte cinsel uyarılma genellikle kanın corpus cavernosum’u doldurmasıyla oluşan şişlik ve ereksiyonla belirtilir. Bu genellikle erkeklerde cinsel uyarılmanın en belirgin ve güvenilir işaretidir.

Cinsel sapkınlık ve cinsel mazoşizm nedir?

DSM-5’e göre mazoşizm bozukluğu olan kişiler; aşağılanma, dövülme, bağlanma veya başka türlü acıya maruz kalma gibi cinsel dürtüler ve fantezilerle tekrar tekrar meşgul olan kişilerdir. Bu bozukluğu teşhis etmek için ek bir belirteç, otoerotik asfiksi olarak da adlandırılan asfiksiofali’dir.

Sapkınlık nedir?

Bu durumda, sapkınlık en genel haliyle herhangi bir toplumda o toplumun üyeleri tarafından kabul edilir; belirli norm ve değerlere uymama olarak tanımlanabilir. Suç ve sapkınlık kavramları günlük yaşamdaki kullanımlarının aksine sosyolojide önemli bir yer tutar.

Voyörizm ne demek?

8-GOYÖRİZM (GÖZETLEME) Sürekli veya tekrarlayan bir şekilde çıplak olan veya cinsel aktivitede bulunan kişileri gizlice gözetleyerek veya fanteziler kurarak uyarılma durumudur.

Erkek teşhircilik ne demek?

Teşhircilik suçu, bir kişinin cinsel organlarını veya diğer cinsel vücut kısımlarını belirli bir kişiyi hedef almadan teşhir etmesi (göstermesi) durumunda ortaya çıkar. Yasanın maddesine göre, teşhircilik ahlaki saflığa aykırı bir eylem olduğu için cezalandırılabilir.

Nekrofili ne demek?

Nekrofili, nekro (ölü) kelimesinden türetilen bir tür cinsel yönelim bozukluğudur. Nekrofili olan kişiler cesetlere ilgi duyarlar.

Erotizm hastalığı nedir?

Seks bağımlılığı, seks arzusuna karşı koyamama ve farklı insanlarla rastgele seks yapma arzusu olarak tanımlanan bir sorundur. Cinsel bağımlılık geliştiren bazı bireylerde, aşırı mastürbasyon ve aşırı pornografik materyale maruz kalma gibi semptomlarla kendini gösterir.

Nemfomani nedir?

Nymphomania, bir kişinin cinsel davranışlarını kontrol edemediği bir rahatsızlıktır. Cinsel bağımlılık, hiperseksüalite ve kompulsif cinsel davranış gibi çeşitli isimlerle bilinir. Nymphomania, kadınlarda hiperseksüalite için kullanılan özel bir terimdir.

Klizmafili nedir?

Enemafilisi, cinsel hazzın lavmanlar yoluyla elde edildiği bir rahatsızlık türüdür. Basitçe söylemek gerekirse, enemafilisi bazı kişilerde yoğun cinsel haz üreten bir anal mastürbasyon biçimidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir