İçeriğe geç

Yüksek Kelimesinin Eş Anlamı Nedir

Yüksek kelimesinin eş anlamlısı nedir?

“Yüksek” kelimesinin en iyi eş anlamlısı “yüce”dir.

Yüksek kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?

High kelimesinin eş anlamlıları “en üst, güçlü, sert, erdemli, kudretli” gibi kelimelerdir. Burada görebileceğiniz gibi, high kelimesinin zıt anlamlıları “alçak, zayıf, etkisiz” gibi kelimelerdir.

Eş anlamlısı nedir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirinin yerine kullanılabilir. Eş anlamlı kelimeler bir cümlede birbirleriyle yer değiştirdiğinde cümlenin anlamında bir değişiklik veya bozulma olmaz.

Alçak ve yüksek eş anlamlı mı?

Birbirine zıt olan iki kelimeye zıt anlamlı denir. İnsanlar Türkçe kelimelerden biri olan “low” kelimesinin zıt anlamını ararlar. “High” kelimesi herkesin duyduğu kelimelerden biridir. Low ve high zıt kelimelerdir.

Eş anlamlı kelimelere örnek nelerdir?

değer-değer, cevap-cevap, yıl-yıl, medeniyet-medeniyet, fırsat-olasılık, acele-acil, deprem-zelzele, fakir-fakir, misafir-misafir, sınav-sınav, yöntem-yöntem, sorun-problem, araç-araç, araç-cihaz, görev-görev, düşünce-fikir.

Kırmızının eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlısı olan Kızıl kelimesi, Eski Türkçedeki “öfkelenmek” fiilinden türemiştir (aşırı sıcaktan kızarmak). Aynı şekilde “Alaş” kelimesi de Türkçeden gelir ve kısaca Ala veya Al olarak kullanılır.

4.sınıf eş anlamlı kelimeler nelerdir?

Anlamları aynı ama yazılışları farklı olan kelimelere eş anlamlı denir. Kelimelerin eş anlamlısı olup olmadığı cümlelerde kullanımlarından anlaşılabilir. Eş anlamlı olarak da adlandırılan bu kelimelerin sayısı iki veya daha fazla olabilir.

Yüksekten zıt anlamlısı nedir?

“Yüksek” kelimesinin zıttı “alçak” olarak kabul edilmiş ve Türk Dil Kurumu tarafından kayıt altına alınmıştır. Yüksek kelimesinin anlamı “yerin üstünde” olarak tanımlanmıştır. “Yüksek” kelimesinin zıttı ise yere yakın veya yerin altında anlamına gelen “alçak”tır.

Yüksek ve alçak zıt anlamlı mıdır?

Alçak kelimesinin zıt anlamlısı; yüksek kelimesidir.

Bana 10 tane zıt anlamlı kelime söyler misin?

Zıt anlamlılar listesiAcı-TatlıAç-Dolu.Hafif-KapalıHafif-Karanlık.Mütevazı-Küstah.Üstün-Alt.Arka-Ön.Hafif-Karanlık.Daha fazla makale…•27 Mart 2023

Eş sesli kelime ne?

Yazılışı ve okunuşu aynı olan; ancak anlamları farklı olan sözcüklere eşsesli sözcükler denir.

Zıt anlamlısı nedir?

Anlamları birbirinin tam tersi olan kelimelere zıt anlamlı kelimeler denir.

Yüksek eş anlamı ne?

Birden fazla eş anlamlısı bulunan yüksek kelimesinin eş anlamlıları: Erdemli, asil, şiddetli, güçlü, üstün, seçkin, refi, yüce, murtefi ve etkili kelimeleridir.

Yükseklik eş anlamlısı nedir?

Kelime uzunluğu kelime yüksekliğine eşittir.

Alçak kelimesinin eş anlam zıt anlamlısı nedir?

Low kelimesinin zıt anlamlısı yüksek anlamına gelir. Low kelimesinin Refi, Supreme, Ulu, Up gibi birçok zıt anlamlısı vardır. Türkçe bir kelime olan “Low”un zıt anlamlısı Arapça ve Farsça kelimelerdir. Low kelimesinin zıt anlamlıları, bulundukları yerden daha yüksek olan değerleri de ifade edebilir.

4.sınıf eş anlamlı kelimeler nelerdir?

Anlamları aynı ama yazılışları farklı olan kelimelere eş anlamlı denir. Kelimelerin eş anlamlısı olup olmadığı cümlelerde kullanımlarından anlaşılabilir. Eş anlamlı olarak da adlandırılan bu kelimelerin sayısı iki veya daha fazla olabilir.

Zirve eş anlamlısı nedir?

“Zirve” ve “zirve” kelimeleri aynı anlama sahip oldukları için eş anlamlı kelimelerdir. Şahika kelimesi de zirve kelimesi yerine kullanılabilecek kelimeler arasındadır. Zirve kelimesinin eş anlamlılarından biri de Şahika kelimesidir.

Tavan ve taban eş anlamlı mıdır?

Tavan ve taban kelimeleri birbirinin zıttıdır.

Tavan kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Tavan kelimesinin eş anlamlılarını bilmek bu kelimeyi analiz etmede yardımcı olacaktır. Bu kelimeler “donanım, çekirdek, panelleme”dir. Ayrıca tavan kelimesinin zıt anlamlıları da çok önemlidir. Bu kelimenin zıt anlamlıları “taban, sebep”tir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Milf Escort